• 125 g Hery
  • 2 vejce
  • 120 g pískového cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • ½ kypřicího prášku do pečiva
  • 5 lžic mléka – 1,5 % tuku
  • 200 g čokolády na vaření
  • 30 g pokrájených ořechů

Odbornice na gastronomii Jarmila Mandžuková pro nás připravila recept, který nám zlepší náladu:

Tuk necháme změknout a spolu s cukrem a vejci utřeme do pěny. Pak přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Pomocí sekáčku nasekáme čokoládu a ořechy a zapracujeme je do těsta. Z těsta tvarujeme kuličky a pokládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Dáváme je v dostatečné vzdálenosti od sebe, neboť se při pečené roztečou. Sušenky pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 15-20 minut. Do těsta můžeme přidat 1-2 lžíce kakaa.  Sušenky jsou nejlepší druhý den, krásně se rozleží a chutě prolnou. Můžete je vylepši přidáním rozinek nebo kandovaného ovoce.

Co bude dnes dobrého

Osobnosti svého oboru, ať již se jedná o lékaře, umělce, dietní poradkyně, nebo profesionální kuchaře, mají k jídlu osobitý vztah. Obyčejně velmi kladný. Někdo nedá dopustit na maso, jiný si libuje v těstovinách, další dává přednost zelenině a nepohrdnou ani moučníkem. V této rubrice máte možnost nahlédnout "pod pokličku" jejich stravovacích zvyklostí. Naservírují vám své oblíbené pokrmy, včetně podrobného postupu, abyste se mohli nechat inspirovat.