• 450 g housek
  • 120 g másla
  • 2 celá vejce
  • 2 žloutky
  • 750 ml mléka
  • Sníh ze 2 bílků
  • 250 g mouky – hrubé nebo krupice
  • 20 g másla na ubrousek
  • 20 g másla na polití
  • 20 g strouhanky

„Moje babička tento knedlík nekrájela, ale celý jej ponořila do omáčky k zajíci,“ předesílá MUDr. Štěpán Svačina, DrSc. Připravuje se tak, že v míse umícháme do pěny máslo se solí, postupně přidáme celá vejce a oba žloutky, po lžících mléko, mouku, tuhý sníh z bílků a nakonec vmícháme na kousky pokrájenou housku. Knedlík dáme do máslem vymazaného ubrousku, zavážeme jako obrovský knedlík a tak jej uvaříme. Knedlík pak nití nakrájíme, pokapeme ho máslem, posypeme strouhankou a podáváme k Zaječímu předku načerno.

Co bude dnes dobrého

Osobnosti svého oboru, ať již se jedná o lékaře, umělce, dietní poradkyně, nebo profesionální kuchaře, mají k jídlu osobitý vztah. Obyčejně velmi kladný. Někdo nedá dopustit na maso, jiný si libuje v těstovinách, další dává přednost zelenině a nepohrdnou ani moučníkem. V této rubrice máte možnost nahlédnout "pod pokličku" jejich stravovacích zvyklostí. Naservírují vám své oblíbené pokrmy, včetně podrobného postupu, abyste se mohli nechat inspirovat.