• 1kg cibule
  • 1kg hrušek
  • 0,5 kg švestek
  • 4 stroužky česneku
  • 0,25l bílého vinného octa
  • 2 citrony
  • Koriandr
  • Mletý černý pepř
  • Kajenský pepř
  • Strouhaný zázvor
  • 0,5kg cukru
  • Sůl
  • voda

Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Hrušky omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřince, odstraníme zbytky stopek a okvětí a pokrájíme.

Česnek oloupeme, rozdělíme stroužky a nakrájíme na tenké plátky.

Švestky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a rovněž pokrájíme na malé kousky.

Vše nasypeme do větší nádoby, podlijeme a přivedeme do varu.

Dochutíme vinným octem a citronovou šťávou. Přidáme 3 lžičky mletého koriandru, 2 lžičky mletého černého pepře, 1 lžičku kajenského pepře, lžíci strouhaného čerstvého zázvoru a sůl.

Všechno dál vaříme na mírném ohni 30-40 minut. Poté necháme směs částečně vychladnout a rozmixujeme ji. Přidáme cukr a ještě krátce povaříme, dokud hmota nezačne houstnout.

Hotové chutney naplníme do menších sklenic, pevně uzavřeme a sterilizujeme 20 minut při 85 °C.