• 2 cibule
  • 200 g červené čočky
  • sůl, černý pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 1 stroužek česneku
  • 2 salátové okurky
  • 1 žlutá paprika
  • 1 lžíce posekané petrželky

Čočku dáme do osolené vody a vaříme doměkka (pro pikantnější chuť můžeme přidat cibuli, bobkový list a tři kuličky nového koření). Metličkou rozšleháme olej, ocet, sůl a pepř a nadrobno nasekaný česnek a cibuli. Okurku nakrájíme na plátky, papriku na nudličky. Promícháme s čočkou. Zalijeme zálivkou a posypeme petrželkou. Podáváme s tmavým pečivem.

Přečtěte si také: Ztloustli jste? Pryč s cukry. na ordinace.cz