• 4 středně velké brambory
  • 1 kedlubna
  • SŮL
  • 3 lžíce oleje
  • 100g hovězího mletého masa
  • 1 lžička řepkového oleje
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 1 lžička rajského protlaku
  • 80 ml zeleninového vývaru (instantního)
  • pepř
  • 1 jarní cibulka

Brambory a kedlubnou omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Brambory vařte v osolené vodě 10-12 minut, po 5 minutách přidejte kedlubnu.

Slijte zeleninu a nechte okapat. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a orestujte na něm mleté maso (zatím bez soli) tak, aby získalo drobivou konzistenci. Až kousky masa zezlátnou, odeberte jednu lžíci pro dítě, přidejte 5 lžic brambor a kedlubny a lžičku řepkového oleje a rozmixujte na hladkou kaši.

Opláchněte rozmarýn, otrhejte lístky a přidejte je k masu na pánvi. Dále přidejte rajský protlak a horký vývar, osolte a opepřete. Nechte lehce přejít varem a vmíchejte brambory s kedlubnou. Nechte asi 2 minuty prohřát. Zatím opláchtěte a očistěte jarní cibulku a nakrájejte ji na tenká kolečka. Na malé pánvi rozehřejte poslední lžíci oleje a orestujte na něm cibulku dozlatova.

Kvalitní jídelníček

Zlepšuje šance na otěhotnění a následně i na nekomplikované těhotenství, zlepšuje psychickou pohodu a výrazně ovlivňuje jak plod tak i miminko.