• 50 g másla
  • 1 cibule
  • bílá část ze 4 středních pórků
  • 700 g brambor
  • 1,2 litru kuřecího vývaru
  • 1 kelímek (250 ml) 12% smetany
  • sůl a čerstvě mletý pepř

V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a kolečka pórku. Přilijeme kuřecí vývar, polévku přivedeme k varu a vložíme do ní  brambory, nakrájené na kostičky. Vše vaříme asi 15–20 minut úplně doměkka. Po zchladnutí vše rozmixujeme zcela dohladka a dochutíme solí a pepřem. Po zchladnutí vložíme polévku do lednice a chladíme ji asi další dvě hodiny. Před podáváním  vmícháme smetanu a podáváme.

Přečtěte si také:

Na dovolené se exotických jídel bát nemusíte

na Ordinace.cz