• Kuřecí závitek:
  • 310 g kuřecího steaku
  • 60 g anglické slaniny
  • 30 g hladké mouky
  • olej
  • sůl, pepř
  • Špenát:
  • 140 g listového špenátu
  • 60 g sýru eidam
  • Mléko
  • Smetana
  • Cibule
  • Olej
  • Máslo
  • Sůl, česnek
  • Bulgur:
  • 280 g bulguru
  • Cibule
  • Olej
  • sůl

Kuřecí steak omyjeme, osolíme a opepříme. Rozprostřeme na něj anglickou slaninu a zabalíme. Zprudka opečeme na oleji a vložíme do trouby dopéct.

Listový špenát omyjeme a překrájíme na menší kousky. Cibulku osmahneme dozlatova. Přidáme česnek nakrájený na plátky, připravený listový špenát a mírně podusíme. Z másla, mouky a mléka připravíme bešamelovou omáčku a vlijeme ji do špenátu. Přidáme strouhaný sýr, smetanu a dochutíme.

Cibuli osmahneme dozlatova. Bulgur propereme, zalijeme vodou a osolíme. Do hrnce vložíme osmaženou cibuli a povaříme do měkka.

Přečtěte si také: Poradna pro ty, kteří se chtějí dobře vyspat na ordinace.cz