• 240g hovězího masa
  • 80g králičího masa
  • 1 vejce
  • 20g mrkve
  • 20g oleje
  • Sůl
  • Pikantní hořčice

Z hovězího masa připravíme plát, který naklepeme, osolíme a potřeme hořčicí.

Králičí maso umeleme, osolíme, přidáme vejce a očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev. Vše důkladně promícháme a vaječnou hmotu rozetřeme po hovězím plátu.

Roládu zabalíme, převážeme a na sucho opečeme. Pak podlijeme horkou vodou, osolíme, přidáme olej a udusíme pod pokličkou do měkka.

Žlučník nikdy nespí

Žlučníkové záchvaty se dostavují nejčastější v noci, a to jako důsledek konzumace nevhodného nebo velkého množství jídla přes den, případně nadměrné fyzické námahy. Při současné infekci v oblasti žlučových cest může dojít k akutnímu zánětu provázeném teplotou, třesavkou, zimnicí a bolestmi. Více o zánětu žlučníku se dozvíte v zajímavém článku.

Riziko vzniku žlučníkových kamenů snižuje, když výrazně omezíte přísun živočišných tuků. Na to je zapotřebí dbát už při výběru surovin a tepelném zpracování. Když maso, tak jen libové, nejlépe telecí, kuřecí, krůtí nebo králičí. A rozhodně se vyhýbejte čerstvému chlebu a pečivu.