• 300 g rybího filé
  • 20 g oleje
  • ½ dcl mléka
  • 1 vejce
  • 20 g hladké mouky
  • 30 g strouhanky
  • Estragon
  • Šalvěj
  • Sůl

Rybí filé umeleme na masovém strojku, přidáme polovinu mouky, mléko, strouhanku, sůl, vejce, koření a vše dobře promícháme. Z připravené směsi utvoříme váleček, který vložíme do pekáčku, pokapeme olejem, podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení sekanou podléváme vlastní šťávou. Po upečení sekanou vyjmeme a zbylou šťávu vysmahneme, zaprášíme zbylou moukou, osmažíme, podlijeme vodou a povaříme.

 

 

Žlučník nikdy nespí

Žlučníkové záchvaty se dostavují nejčastější v noci, a to jako důsledek konzumace nevhodného nebo velkého množství jídla přes den, případně nadměrné fyzické námahy. Při současné infekci v oblasti žlučových cest může dojít k akutnímu zánětu provázeném teplotou, třesavkou, zimnicí a bolestmi. Více o zánětu žlučníku se dozvíte v zajímavém článku.

Riziko vzniku žlučníkových kamenů snižuje, když výrazně omezíte přísun živočišných tuků. Na to je zapotřebí dbát už při výběru surovin a tepelném zpracování. Když maso, tak jen libové, nejlépe telecí, kuřecí, krůtí nebo králičí. A rozhodně se vyhýbejte čerstvému chlebu a pečivu.