• 1 balení lasagne
  • 200 g kuřecích prsou
  • 300 g špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • 50 g máslo
  • 250 ml mléka
  • 50 g celozrnná mouka
  • 30 % eidam

Lasagne si předvaříme podle návodu, scedíme je a pořádně je propláchneme pod studenou vodou.

Bešamelovou omáčku připravte tak, že z másla a mouky udělejte světlou jíšku, zalijte mlékem a vařte do zhoustnutí. Pokud by omáčka zhoustla moc, přidejte mléko. Dochuťte solí, pepřem.

Špenát krátce poduste, osolte, opepřete a přidejte česnek. Chvíli povařte.

Kuřecí maso nakrájejte na drobné nudličky, ochuťte solí a pepřem a orestujte dozlatova.

Jednotlivé lasagne skládáme do zapékací mísy, prokládáme je špenátem, kousky kuřecího masa a bešamelem. Vždy končíme bešamelem, který posypeme strouhaným sýrem. Špenátové lasagne zapékejte v troubě cca půl hodiny.

Přečtěte si také Přibývá diabetiků ohrožených slepotou na ordinace.cz.