• 1 svazeček bílého chřestu (500g)
  • Sůl
  • Cukr
  • 100g žampionů
  • 2 tenké telecí řízky (120g)
  • Pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 150ml pomerančového džusu
  • 2 lžičky másla
  • ½ svazečku petrželky

Chřest oloupejte a u každého odkrojte spodní 2 cm. Oloupané chřesty pak nakrájejte šikmo na asi 3 cm dlouhé špalíčky, posolte je, trochu posypte cukrem a nechte asi 3 minuty vypotit. Očistěte a na plátky nakrájejte žampiony.

Opláchněte telecí řízky, osušte je papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej a řízky na něm zprudka opečte (asi 2 minuty). Až bude jedna strana dozlatova, otočte je a přidejte k nim chřest, rozmarýn a žampiony. Po přibližně 3 minutách přilijte pomerančový džus a přimíchejte máslo.

Pánev sundejte z plotny, přikryjte poklicí a nechte ještě chvilku dojít. Zatím opláchněte a najmno nakrájejte petrželku, kterou jídlo ozdobíte těsně před podáváním.

Kvalitní jídelníček

Zlepšuje šance na otěhotnění a následně i na nekomplikované těhotenství, zlepšuje psychickou pohodu a výrazně ovlivňuje jak plod tak i miminko.