• 2 menší kotlety (200 g)
  • 50 g cibule
  • 50 g sladkokyselé okurky
  • 10 g hladké mouky
  • 100 g sterilované míchané zeleniny
  • 10 g oleje
  • ½ dl bílého netučného jogurtu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička octa
  • Mletý pepř
  • Sůl

Ostrým nožem zbavíme kotlety tuku, naklepeme, potřeme solí, pepřem, mletou paprikou a opečeme v teflonové pánvi z obou stran. Pak mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Kotlety vyjmeme a uchováme v teple. Cibuli nakrájíme na kolečka, okapané okurky nakrájíme na plátky. Šťávu po kotletách vysmahneme, přidáme cibuli, osmažíme ji, přidáme okurky a krátce podusíme. Poprášíme moukou, osmahneme, za stálého míchání zředíme studenou vodou a provaříme. Jogurt smícháme se sterilovanou zeleninou, vmícháme do omáčky a prohřejeme. Podle chuti omáčku dochutíme octem, pepřem a solí. Na talíři kotlety přelijeme kyselou omáčkou.

 

Hubněte zdravě

Abyste snižovali svoji váhu postupně a neohrozili své zdraví, snižte svj kalorický příjem. Ideální shazování váhy je do jednoho kilogramu za týden.