• 1 cibule
  • 600 g červené řepy
  • olej
  • 1 lžička fenyklu
  • 1 lžička anýzu
  • sušený tymián
  • voda
  • 2 stroužky česneku
  • špetka chilli
  • sůl
  • pár kapek jablečného nebo vinného octa
  • zakysaná smetana
  • petrželka a pažitka

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme semínka fenyklu a anýzu, snítku tymiánu, oloupanou a na hrubší kostky nakrájenou červenou řepu. Společně orestujeme, zalijeme vodou, trochu osolíme a vaříme doměkka.
Rozmixujeme, dochutíme česnekem utřeným se solí, špetkou chilli, mletým pepřem a octem.
Servírujeme se lžíci zakysané smetany a bylinkami.

Přečtěte si také: Ztloustli jste? Pryč s cukry. na ordinace.cz