• 300 g rybího filé
  • 1 lžička koření na ryby
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • strouhanka z celozrnného toastového chleba
  • trochu olej na pečení
  • celozrnné housky
  • listy ledového salátu
  • 1 rajče
  • červená cibule
  • dresing dle chuti
  • sůl

Rybí filé uvaříme v trošce vody, slijeme a rozmělníme vidličkou. Přidáme sůl, koření na ryby a vajíčko rozšlehané s mlékem. Zahustíme strouhankou z celozrnného toastového chleba a ze vzniklé směsi tvoříme kulaté karbanátky. Tyto karbanátky pečeme na grilu z obou stran dozlatova.

Mezitím si rozřízneme celozrnné housky, spodní polovinu poklademe listem zeleného salátu a plátkem rajčete a červené cibule. Na zeleninu položíme rybí karbanátek, přidámě dresing dle chuti, přiklopíme horní polovinou housky a ihned podáváme.

Přečtěte si také:

Lékaři radí, jak se v létě vyhnout průjmům

na Ordinace.cz