• 250 g polohrubé mouky
  • 2 g droždí
  • 1/4 litru teplé vody
  • 6 lžic oleje
  • sůl
  • rajský protlak
  • sýr
  • šunka
  • koření za pizzu a oregano

Kvásek necháme nakynout v několika lžících teplé vody s přidanou špetkou cukru. Až je nakynutý, vypracujeme ze všech ingrediencí vláčné těsto, které rozválíme na plech pokrytý pečícím papírem. Těsto potřeme lehce rajčatovým protlakem. To je základ, na který si může každý dát to, co má rád. Na obrázku je pizza se strouhaným sýrem (30 % eidam), šunka, kroužky červené cibule. Na závěr posypte kořením na pizzu a oregánem a dejte péct asi při 180 stupních cca 45 minut – posuzujte to podle barvy spodní části pizzy, hotová má krásně zlatou barvu.