• 250 g rybího filé ● 2 lžíce oleje ● 100 ml bílého netučného jogurtu ● 50 g mrkve ● 50 g celeru ● 50 g petržele ● 1 cibule ● 15 g hladké mouky ● sůl

Na oleji v teflonové pánvi zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme osolené, v mouce obalené rybí filé a opečeme je z obou stran. Přidáme zeleninu nakrájenou na kolečka, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak přidáme jogurt a vše prohřejeme.

Žlučník nikdy nespí

Žlučníkové záchvaty se dostavují nejčastější v noci, a to jako důsledek konzumace nevhodného nebo velkého množství jídla přes den, případně nadměrné fyzické námahy. Při současné infekci v oblasti žlučových cest může dojít k akutnímu zánětu provázeném teplotou, třesavkou, zimnicí a bolestmi. Více o zánětu žlučníku se dozvíte v zajímavém článku.

Riziko vzniku žlučníkových kamenů snižuje, když výrazně omezíte přísun živočišných tuků. Na to je zapotřebí dbát už při výběru surovin a tepelném zpracování. Když maso, tak jen libové, nejlépe telecí, kuřecí, krůtí nebo králičí. A rozhodně se vyhýbejte čerstvému chlebu a pečivu.