• 350 g hlívy
  • 250 g listového těsta
  • 1 cibule
  • olej
  • 1 lžíce kysané smetany
  • 2 vejce
  • sůl, mletý pepř
  • hladká mouka

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno pokrájenou hlívu, osolíme, opepříme a necháme trochu osmahnout. Poté ji lehce podlijeme, podusíme, přidáme smetanu a necháme dodusit do měkka. Až se vydusí šťáva odstavíme a vmícháme jedno rozšlehané vejce.

Mezitím si vyválíme na pomoučněném válu plát listového těsta a rozřežeme ho na čtverce o velikosti 5 x 5 cm. Na ně naneseme vrstvu náplně a složíme je do tvaru taštiček. Nakonec potřeme jejich povrch rozšlehaným vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby.

Přečtěte si také:

Hlíva ústřičná posiluje imunitu

na Ordinace.cz