• 1 balení lasagne
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • oregano, bazalka, sůl, pepř
  • 1 malý nedoslazovaný protlak
  • 500 ml rajčatového pyré
  • 50 g máslo
  • 250 ml mléka
  • 50 g celozrnná mouka
  • 30 % eidam

Nejprve si podle návodu předvaříme lasagne, scedíme je a pořádně je propláchneme pod studenou vodou.

Na oleji si osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky. Následně přidáme mleté maso, necháme jej zatáhnout a poté k němu přidáme rajčatové pyré.Přidáme veškeré koření a za občasného míchání směs vaříme, dokud není maso hotové.

V menším hrnci si rozpustíme máslo, přidáme k němu celozrnnou mouku a uděláme jíšku. Jakmile je jíška osmažená, přilijeme mléko. Bešamel vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Pokud by byl příliš hustý přidáme mléko.

Jednotlivé lasagne skládáme do zapékací mísy, prokládáme je masovou směsí a bešamelem. Vždy končíme bešamelem, který posypeme strouhaným sýrem.

Pečeme při 180 °C asi 30 minut.

Přečtěte si také Deset mýtů o kvalitě jogurtů na ordinace.cz