• 1 cibule
  • 3 hřebíčky, 1 bobkový list
  • 1 mrkev, 1 stroužek česneku
  • 1 menší krůtí prso (300g)
  • sůl, 2 vejce, 50g bylinkové směsi (šťovík, kopr, petržel, bazalka - čerstvé nebo mražené)
  • 150g bílého jogurtu
  • 1 lžička hořčice
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička cukru

Oloupejte cibuli a zapíchejte do ní hřebíček a bobkový list. Oloupejte mrkev a nakrájejte ji na větší kousky. Oloupaný česnek lehce rozmáčkněte.

Omyjte krůtí prso a osušte je. Vše vložte do většího hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Osolte a přidejte do hrnce vejce. Ta vařte 8-10 minut, pak je vyndejte a maso neche vařit na mírném ohni ještě asi 15 minut.

Krůtí maso vyndejte z vývaru a nechte ho vychladnout. Opláchněte bylinky a společně s jogurtem, hořčicí, olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a cukrem je dejte do vyšší nádoby. S pomocí tyčového mixéru všechny přísady smíchejte. Vejce zbavte skořápky a nakrájejte na kolečka nebo větší kostičky. Krůtí prso nakrájejte na plátky a podávejte s vejci a zalité Salsa Verde.

Kvalitní jídelníček

Zlepšuje šance na otěhotnění a následně i na nekomplikované těhotenství, zlepšuje psychickou pohodu a výrazně ovlivňuje jak plod tak i miminko.