- 1 cibule
- 5 lžic olivového oleje
- 1 konzervu loupaných rajčat
- 1 svazek bazalky
- sůl, pepř
- 250g špaget
- 4 kuřecí řízky (cca po 150g)
- 2 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 6 lžic strouhaného parmazánu
- 2 lžíce mouky
Cibuli nakrájíme na kostičky a na lžíci oleje krátce osmahneme. Konzervovaná rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli, případně podlijeme.
Z bazalky otrháme lístky a polovinu nasekáme nadrobno a přidáme k rajčatům. Podle chuti osolíme, opepříme a pomalu dusíme asi 10 minut.
Špagety uvaříme podle návodu. Kuřecí řízky osolíme, opepříme a obalujeme je, nejprve v mouce, ve vejci rozmíchaném s trochou vody a ve strouhance se sýrem.
Řízky osmažíme a podáváme se špagetami a rajčatovou omáčkou. Navrch posypeme zbývajícími lístky bazalky.
- Diabetik nemusí držet přísnou dietu- Dnes existují dva přístupy k dietě při tomto onemocnění. První – konzervativní – nařizuje nekompromisní zásady životosprávy. Diabetici mají přísný režim a zcela se vyhýbají sladkým jídlům i příliš kalorické stravě. - Moderní poznatky ale umožňují přistupovat ke stravování trochu jinak, volněji. Toto pojetí má však také své zákonitosti, nemocný musí velice dobře znát svůj organismus, hlavně si musí častěji měřit glykemii a znát reakce na různá jídla. Za těchto podmínek si může dovolit v podstatě jakoukoli rozumnou stravu, dokonce i sladkosti, pokud za to "zaplatí" dostatkem pohybu a správnou kompenzací. Více se dozvíte v tomto článku. 

 
								





 
												
						 
												
						 
												
						 
												
						 
												
						