Existují stovky důvodů, proč je minerální voda Vincentka, vyvěrající v Lázních Luhačovice, jednou z nejlepších a nejžádanějších minerálek v Česku a na Slovensku.

Vincentka je označována také jako „lék našich babiček“. Její léčivé i preventivní účinky prověřila staletí.

Vincentka svým obsahem a vyvážeností minerálních solí a prvků umožňuje rozpouštění hlenů v dýchacích cestách, žaludku a střevech. Je doporučená na pitné a inhalační kúry při onemocněních dýchacích cest, hlasivek, při chorobách látkové výměny, vředové choroby žaludku, dvanácterníku a jejich pooperačních stavech, při vleklém zduření jater, diabetu mellitus, chronické pankreatitidě.

Málokdo ví, že pomáhá regenerovat vnitřní prostředí člověka po velkých ztrátách potu (sport, těžká fyzická práce, horečnatá onemocnění) a upravuje metabolismus po alkoholových excesech. Jeden doušek Vincentky postačí na uhrazení denní dávky jódu, může sloužit k prevenci zubního kazu u dětí (0,25 l denně) a je vhodná jako přírodní doplněk výživy pro sportovce, děti, těhotné ženy a rekonvalescenty. Celkovým složením hypotonické kyselky s obsahem jodidů příznivě ovlivňuje obranyschopnost ve smyslu prevence chronických bakteriálních infekcí horních cest dýchacích, chronické rýmy, sinusitidy a chronické polypózní nasopharyngitidy. U dětí preventivně působí proti rozvoji recidivující tracheobronchitidy a rinitidy. Aplikace přípravku je vhodná i po stavech nosních operací. Doporučuje se také proti vzniku suchých zánětů nosní sliznice a k prevenci jejích recidiv.

Léčivá minerální voda Vincentka se osvědčila jako výborný prostředek hlavně v zimních měsících v období chřipkových epidemií a onemocnění dýchacích cest, kdy přináší úlevu v podobě zlepšeného dýchání a odstraňuje nepříjemné doprovodné projevy onemocnění. Neocenitelným pomocníkem se však Vincentka stává i pro alergiky, kterým přináší úlevu celoročně a nejvíce právě v období pylové sezóny. Prodej Vincentky se tak už neomezuje jen na typickou sezónu respiračních onemocnění. Vincentka jako 100% přírodní produkt pomáhá pacientům během celého roku eliminovat nepříjemné doprovodné projevy alergií a pomáhá k obnově přirozeného prostředí nosních sliznic. Vincentka především pomáhá zlepšovat dýchání. Oxid uhličitý a soli obsažené ve Vincentce mají schopnost rozpouštět hleny. Vincentka je tak nejlepší podpůrný prostředek pro uvolnění dýchání při akutních a chronických onemocněních dýchacích cest a alergiích.

Vincentka se pije, kloktá, inhaluje a koupe se v ní

Léčivá voda Vincentka je určena na pitné kúry, kloktání, k inhalacím a koupelím. Měla by se podávat dvakrát denně nalačno, v dávce 2,5 – 3,5 dcl. Pitná kúra by měla trvat 15 – 20 dní. Pije se studená nebo ohřátá. Během následující půlhodiny po pitné kúře se nedoporučuje konzumace jídla ani pití.

Obsahuje neuvěřitelné množství prvků

Žertem se říká, že Vincentka obsahuje téměř celou Mendělejevovu periodickou tabulku prvků. Je to velmi silně mineralizovaná, jodová uhličitá minerální voda z přírodního léčivého zdroje, hydrogenuhličitan-chlorido-sodného typu, se zvýšeným obsahem fluoridů a kyseliny borité, studená, hypotonická. Obsahuje ionty sodíku, draslíku, vápníku, lithia, hořčíku, fluoru, chloru, jódu a železa. Železo je však před stáčením do lahví odstraňováno. Celková mineralizace dosahuje 9854 mg/l. Osmotickým tlakem 634,7 kPa se blíží osmolaritě lidské krve a nitrobuněčných tekutin. Obsahuje biogenní prvky, jakými jsou lithium, rubidium, cesium, měď, zinek, vanad, chrom, kobalt ve fyziologickém poměrném zastoupení.

Zdroj: www.vincentka.cz.