• 1 hrnek opláchnuté červené čočky
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/4 hrnku tahini (pasta ze sezamových semínek ze zdravé výživy)
  • 1 malý prolisovaný stroužek česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • šťáva z poloviny citrónu
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1/4 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka červené papriky
  • 1 1/2 lžíce nasekané petrželky

Čočku si uvařte podle návodu do měkka. Vychladlou čočku potom rozmixujte do hladka s tahini, česnekem, olivovým olejem, šťávou z citrónu, solí a koriandrem. Pokud je směs příliš suchá, přidávejte po kapkách vodu.

Servírujte v misce, pokapejte olivovým olejem a lehce posypte mletou paprikou.

Přečtěte si také: Preventivní screeningová vyšetření  na ordinace.cz