• 320g králíka
  • 100g mrkve
  • 60g petržele
  • 20g sterilovaného hrášku
  • 20g oleje
  • Sůl

Omyté králičí maso nakrájíme na kousky, na sucho opečeme, přidáme olej, sůl, podlijeme horkou vodou.

Pokrm stále dusíme v malém množství vody. Mrkev a petržel očistíme , nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a společně dusíme doměkka.

Hrášek propláchneme a přidáme až těsně před dohotovením.

Žlučník nikdy nespí

Žlučníkové záchvaty se dostavují nejčastější v noci, a to jako důsledek konzumace nevhodného nebo velkého množství jídla přes den, případně nadměrné fyzické námahy. Při současné infekci v oblasti žlučových cest může dojít k akutnímu zánětu provázeném teplotou, třesavkou, zimnicí a bolestmi. Více o zánětu žlučníku se dozvíte v zajímavém článku.

Riziko vzniku žlučníkových kamenů snižuje, když výrazně omezíte přísun živočišných tuků. Na to je zapotřebí dbát už při výběru surovin a tepelném zpracování. Když maso, tak jen libové, nejlépe telecí, kuřecí, krůtí nebo králičí. A rozhodně se vyhýbejte čerstvému chlebu a pečivu.