• Maso s omáčkou:
  • uzená plec 300g
  • kořenová zelenina 80g
  • perník na strouhání 40g
  • vývar z kostí 200ml
  • povidla švestková 80g
  • olej 20ml
  • sůl, pepř
  • Špalíčky:
  • bramborové těsto
  • s cizrnou 400g
  • voda
  • sůl

Uzenou plec uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu, přidáme povidla, zalijeme vývarem z kostí a provaříme.

Přisypeme nastrouhaný perník a povaříme, rozmixujeme a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.

Z odměřeného množství směsi bramborového těsta s cizrnou a vody připravíme těsto. Necháme odpočinout asi 3 minuty. Vyválíme váleček asi 3–4 cm silný a krájíme špalíčky. Vhazujeme do vařící osolené vody a vaříme asi 5–7 minut.

Recept od: Střední škola hotelnictví a podnikání SČMSD Hronov s.r.o.