• 400 g brambor
  • 300 g mletého krůtího masa
  • vývar
  • 2 cibule
  • olej
  • sladká paprika
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 1 - 2 lžíce kukuřičné hladké mouky

Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a restujeme. Lehce osolíme, opepříme a zaprášíme paprikou. Krátce zarestujeme a zalijeme vývarem. Asi po deseti minutách přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme dopoloměkka. Polévku zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Provaříme 5 – 10 minut, dochutíme majoránkou. Dochutíme majoránkou.

Přečtěte si také:

Alergie na chlad

na Ordinace.cz

Únavu může vyvolávat lepek

Celiakie neboli nepřiměřená reakce organismu na lepek obsažený v některých obilovinách patří k autoimunitním onemocněním. Stále přibývá osob, u nichž probíhá skrytě nebo s netypickými příznaky jako zdánlivě bezdůvodná únava nebo puchýřky na pokožce. Diagnózu potvrdí až vyšetření protilátek typických pro celiakii. Více se dozvíte v tomto článku

Prozatím jediná možnost při onemocnění celiakií je celoživotně dodržovat bezlepkovou dietu. Zapovězené potraviny jako pšenice, žito, ječmen, oves plnohodnotně nahradí kukuřice, pohanka, proso, jáhly, rýže, brambory nebo luštěniny, a to i při přípravě masitých pokrmů nebo moučníků.

.