• Kuřecí kroketa:
  • kuřecí steak 320 g
  • hladká mouka 160 g
  • strouhanka 160 g
  • hermelín 80 g
  • mléko 80 ml
  • 3 vejce
  • 1rohlík
  • sůl, muškátový květ
  • olej 200 ml
  • Brambory a zelenina:
  • brambory 1000 g
  • máslo 60 g
  • květák 40 g
  • brokolice 40 g
  • mrkev 40 g
  • žlutá paprika 40 g
  • zelené fazolky 40 g
  • červená paprika 40 g
  • zelená paprika 40 g
  • petrželová nať
  • sůl, kmín

Kuřecí steaky pomeleme, osolíme, přidáme žloutky, rohlík namočený v mléce, muškátový květ a vypracujeme těsto. Ze vzniklého těsta tvoříme krokety. Do každé z nich zabalíme špalíček hermelínu a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Kroketu usmažíme ve fritovacím oleji.

Oloupané a překrojené brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem. Poté scedíme, posypeme petrželkou a přidáme trochu másla. Zeleninovou směs připravíme z očištěné a nakrájené zeleniny a povaříme.

Přečtěte si také: Plísně na potravinách mohou poškodit ledviny a způsobit rakovinu na ordinace.cz