• Kuřecí paličky :
  • 320 g kuřecích paliček
  • med
  • 80 ml rajčatového protlaku
  • olivový olej
  • bazalka
  • petržel kudrnka
  • česnek
  • sůl
  • Bramborovo-pohanková kaše:
  • 500 g brambor
  • 60 g pohanky
  • 240 ml mléka
  • 40 g másla
  • česnek
  • sůl

Kuřecí paličky omyjeme, osolíme a potřeme olivovým olejem. Necháme odležet. Z medu, protlaku a pesta z bylinek česneku a olivového oleje vytvoříme marinádu. Kuřecí paličky pečeme do zlatova.

Do uvařených a rozšťouchaných brambor přidáme do měkka uvařenou pohanku, máslo a mléko. Společně vyšleháme a dochutíme česnekem.

Přečtěte si také: CHOPN se netýká jen kuřáků na ordinace.cz