• 400 g hlívy ústřičné
  • 400 g brambor
  • 1 červená paprika
  • 1 střední cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička kmínu , sůl, pepř
  • 200 g zakysané smetany
  • tmavý chléb (4x 30 g)

 Hlívu ústřičnou omyjeme a nakrájíme na tenčí plátky a orestujeme ji společně s nasekanou cibulkou na oleji. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a papriku, zasypeme sladkou paprikou a kmínem. Poté podlijeme 1,5 l vody nebo zeleninovým vývarem a vaříme doměkka, asi tak 20 minut. Dochutíme solí, pepřem a ozdobíme zakysanou smetanou. Podáváme s tmavým chlebem.

Kdo řekl, že houby nemají kromě chuti co nabídnout, ten lhal. Houby jsou zdravé a dají se upravit na mnoho způsobů. Nabízíme inspiraci pro všechny, kteří si chtěji připravit něco dobrého, ať již k houbovému úlovku přišli v lese, nebo v supermarketu.