• 300g červené řepy
  • 200g kyselejších jablek
  • Sůl
  • Bílý jogurt
  • 20g oleje
  • Cukr

Červenou řepu okrájíme, uvaříme a jemně nastrouháme.

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme na hrubo. Smícháme s připravenou červenou řepou, mírně osolíme a doplníme jogurt a olej.

Salát promícháme, necháme uležet asi čtyři hodiny v chladu.

Podle chuti případně přisladíme.

Žlučník nikdy nespí

Žlučníkové záchvaty se dostavují nejčastější v noci, a to jako důsledek konzumace nevhodného nebo velkého množství jídla přes den, případně nadměrné fyzické námahy. Při současné infekci v oblasti žlučových cest může dojít k akutnímu zánětu provázeném teplotou, třesavkou, zimnicí a bolestmi. Více o zánětu žlučníku se dozvíte v zajímavém článku.

Riziko vzniku žlučníkových kamenů snižuje, když výrazně omezíte přísun živočišných tuků. Na to je zapotřebí dbát už při výběru surovin a tepelném zpracování. Když maso, tak jen libové, nejlépe telecí, kuřecí, krůtí nebo králičí. A rozhodně se vyhýbejte čerstvému chlebu a pečivu.