• 1 balíček kysaného zelí
  • 2 červená jablka
  • 1 červená kapie
  • 2 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
  • 1 - 2 lžíce olivového oleje
  • 1 svazek jarní cibulky
  • čerstvě namletý pepř

Kysané zelí vložíme do většího síta a necháme okapat. Poté jej překrájíme na menší kousky, dáme do mísy, promícháme s olejem, křenem a ochutíme pepřem.

Jablka zbavíme jádřinců, kapii očistíme a zbavíme semínek a obojí pokrájíme na menší kousky. Vmícháme do zelí. Pokud by byl salát příliš kyselý, můžeme ho dochutit trochou agávového sirupu.

Očistíme cibulku a pokrájíme ji na kolečka. Vmícháme do salátu a podáváme.

Přečtěte si také:

Kysané zelí podporuje naši obranyschopnost

na Ordinace.cz