• 340 g přírodních ovesných vloček
  • 150 g másla
  • 120 g medu
  • 150 g třtinového cukru
  • 200 až 300 g libovolného sušeného ovoce (záleží na tom, kolik ho tam chcete mít)
  • 150 g ořechů nasekaných na menší kousky (mandle, pekanové ořechy, para ořechy apod.)

Jsou vhodnou variantou dopolední svačinky, jež zasytí a dodá spoustu energie.

Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.

Do kastrůlku si dejte na mírném plameni rozpustit máslo společně s medem. Tuto hmotu je velmi důležité neustále promíchávat! Když se obě složky rozpustí, přidejte cukr. Směs stále zahřívejte a míchejte, dokud nevznikne lepivá karamelová hmota.

Do ní nasypte všechny dochucující ingredience a pořádně promíchejte. Ještě za horka vše rovnoměrně nalijte na připravený plech a vložte do trouby.

Placku pečte asi 15 minut a stále kontrolujte, zda se nepřipaluje.Když je upečená, vyjměte ji z trouby a nechte v chladném prostředí zcela vystydnout. Až teprve poté ji můžete začít krájet na malé proužky (tyčinky). Chce to velmi dobrý a ostrý nůž, protože hmota bývá dost tvrdá!

Přečtěte si také: Rodiče, chvalte dítě za každou suchou noc na ordinace.cz