- 1l hovězího vývaru
- 120g pórku
- 120g brambor
- 1ks bílek
- sůl, pažitka na ozdobu
Očištěný, omytý pórek nakrájíme na tenké plátky, oloupaný brambor nakrájený na malé kostičky vložíme do vroucího vývaru a vaříme doměkka.
Do hotové polévky vidličkou zašleháme bílek.
Polévku podle chuti dosolíme.
Před podáváním na talíři posypeme pažitkou.
Více o nových možnostech léčby cukrovky čtěte v článku Profesor Kvapil: Nastala nová éra v léčbě cukrovky, inzulín už nehraje hlavní roli na ordinace.cz
- Diabetik nemusí držet přísnou dietu- Dnes existují dva přístupy k dietě při tomto onemocnění. První – konzervativní – nařizuje nekompromisní zásady životosprávy. Diabetici mají přísný režim a zcela se vyhýbají sladkým jídlům i příliš kalorické stravě. - Moderní poznatky ale umožňují přistupovat ke stravování trochu jinak, volněji. Toto pojetí má však také své zákonitosti, nemocný musí velice dobře znát svůj organismus, hlavně si musí častěji měřit glykemii a znát reakce na různá jídla. Za těchto podmínek si může dovolit v podstatě jakoukoli rozumnou stravu, dokonce i sladkosti, pokud za to "zaplatí" dostatkem pohybu a správnou kompenzací. Více se dozvíte v tomto článku. 

 
								





 
												
						 
												
						 
												
						 
												
						 
												
						