• 400g vepřového plecka nebo kýty bez kosti
  • Asi 1 kg brambor
  • 2-3 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Drcený kmín
  • Mletá paprika
  • Sůl
  • 4 lžíce vepřového sádla
  • 4 kusy alobalu

Kouzelné alobalové balíčky nechávají dostatek místa pro vlastní fantazii. Pokrm můžete obohatit pokrájenou slaninou a klobásou, nudličkami papriky, třešňovými rajčaty …

Alobal potřeme sádlem.

Na kostky pokrájené maso, plátky oloupaných brambor, nahrubo pokrájenou cibuli a česnek, koření a sůl smícháme a rozdělíme na alobal.

Navrch dáme zbytek sádla, alobal dobře uzavřeme a pečeme na roštu asi 45 minut. V polovině pečení otočíme.

Zdravé recepty rozhodně nejsou méně chutné, než ostatní.