• Maso:
  • králičí hřbet bez kosti 400 kg
  • slanina uzená 300 g
  • kmín
  • sůl
  • mouka hladká
  • sádlo škvařené 15 g
  • okurky kyselé 60g
  • karotka baby mražená 50 g
  • vegeta bez glutamanu s medvědím česnekem
  • Příloha:
  • brambory 200 g
  • pažitka nebo petrželka
  • máslo
  • sůl

Maso umyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Osolíme, přidáme kmín a vegetu.

Na pekáči rozehřejeme sádlo, vložíme nadrobno nakrájenou slaninu, na které opečeme připravené kostky masa.

Přidáme okurky nakrájené na kolečka a baby karotku. Promícháme, podlijeme, přikryjeme poklicí a zvolna pečeme zhruba 1 hodinu doměkka. Nakonec odklopíme poklici a dopečeme dozlatova.

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kousky. Osolíme a vaříme ve vodě doměkka.

Při podávání zdobíme pažitkou nebo zelenou petrželkou a přelijeme rozpuštěným máslem.

Recept od: ZŠ Šenov, Radniční náměstí 1040