• 3 vejce
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 200 g polníčku
  • Zálivka:
  • 6 lžic panenského olivového oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 100 ml domácího zeleninového vývaru
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • mořská sůl a drcený pepř
  • případně kapka medu

Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nakrájíme na plátky. Z omytých ředkviček nakrájíme měsíčky, cibulky (kromě jedné) najemno nasekáme. Všechnu zeleninu lehce promícháme v míse a dáme do lednice.

Na zálivku metlou rozšleháme olej s hořčicí. Přilijeme studený vývar, ocet a dochutíme pepřem a solí. Podle chuti můžeme přidat trochu medu. Zeleninu rozdělíme na talířky, přidáme plátky vajec a přelijeme vše zálivkou. Salát ozdobíme odloženou jarní cibulkou pokrájenou na kolečka.

Přečtěte si také: Pokožku proti slunci chraňte zvenku i zevnitř