• Kuře:
  • 400g kuřecích prsou
  • 80 g anglické slaniny
  • 40 g cukety
  • 40 g mrkve
  • 40 g celeru
  • 40 g cibule
  • 40 g másla
  • 40 ml drůbežího vývaru
  • 10 g divokého koření
  • Kapustové pyré:
  • 400 g brambor
  • 160 g kapusty
  • 100 ml mléka
  • 60 g červené cibule
  • 40 g másla
  • 20 g cukru
  • balsamikový ocet

VÍTĚZ: SOU gastronomie U Krbu, Praha

Kuřecí prso očistíme, protkneme kouskem cukety, osolíme, obalíme v anglické slanině a „zavakuujeme“. Maso konfitujeme při teplotě 60 – 63 °C přibližně hodinu. Z očištěné mrkve, celeru a cibule připravíme zeleninový základ s divokým kořením a solí. Zalijeme drůbežím vývarem, vaříme 15 až 20 minut a poté zredukujeme. Přepasírujeme přes jemný cedník a zjemníme máslem.

Kapustu nakrájíme na úzké nudličky a blanšírujeme. Následně ji ochladíme ve studené vodě s kostkami ledu. Vodu slijeme, kapustu rozmixujeme a scedíme. Očištěné, oloupané a nakrájené brambory uvaříme doměkka, rozšleháme, přidáme máslo, sůl a teplé mléko. Do takto připravené kaše vmícháme kapustovou pěnu. Na pánev nasypeme cukr, necháme lehce zkaramelizovat a přidáme očištěnou červenou cibuli nakrájenou na měsíčky, kterou lehce orestujeme. Poté zakapeme trochou balsamika a podáváme.