• 600 g dýně Hokaido
  • 200 g mrkve
  • 100 g kořenové petržele
  • 100 g celeru
  • 2 cibule
  • 200 g brambor
  • 4 lžíce řepkového oleje
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 400 g hub (hříbky, lišky, žampiony...)
  • muškátový oříšek
  • listová petrželka
  • sůl a pepř na dochucení

Dýni, zeleninu i brambory opláchneme a oloupeme. Vše nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme většinu oleje a orestujeme na něm kořenovou zeleninu. Po chvilce přidáme cibuli a dýni a restujeme, dokud není dýně úplně měkká. Přidáme brambory, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme asi 30 minut. Mezitím si v pánvičce na zbylém oleji krátce podusíme houby a dáme si je stranou. Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka a přidáme houby. Polévku podáváme ozdobenou listovou petrželkou.

Přečtěte si také:

Mýty a fakta o řepkovém oleji

na Ordinace.cz

Kdo řekl, že houby nemají kromě chuti co nabídnout, ten lhal. Houby jsou zdravé a dají se upravit na mnoho způsobů. Nabízíme inspiraci pro všechny, kteří si chtěji připravit něco dobrého, ať již k houbovému úlovku přišli v lese, nebo v supermarketu.