• 8 ks velkých červených paprik
  • 4 stroužky česneku
  • citronová šťáva
  • extra panenský olivový olej
  • Sůl, pepř

Papriky narovnáme na gril  a pečeme až změknou a začne se na nich nafukovat slupka.

Lusky sundáme z grilu, dáme do igelitové pytlíku zabalíme do utěrky a necháme 30 minut odležet.

Papriky potom vyndáme a sloupneme slupku, která jde právě po zabalení
nádherně sloupnout, vyndáme jádřince a pak lusky nakrájíme na proužky.

Dáme do misky přidáme rozetřený česnek, citrónovou šťávu, sůl, pepř, promícháme a přidáme olivový olej.

Salát znovu důkladně promícháme a necháme vychladit.

V parném dni si dejte raději vlažnou minerálku. Více si přečtěte v článku Zapomeňte na chlazené nápoje, dejte si vlažnou minerálku na ordinace.cz.