Treska s chilli, pažitkou a creme fraiche

Počet porcí: 4

Ingredience:

  • 600 g tresky
  • 80 g rostlinného tuku
  • 200 ml bílého vína
  • 400 g creme fraiche (francouzská specialita)
  • 3 lžičky citronové šťávy
  • sůl, čerstvě mletý pepř, chilli paprička
  • menší hrst plocholisté petrželové nati

Návod k přípravě:

Filety tresky osušíme.

Rozpálíme polovinu množství rostlinného tuku v ohnivzdorné zapékací míse a zprudka opečeme filety po obou stranách. Osolíme a opepříme. Vyjmeme a přendáme na pečící papír.

Do mísy přidáme druhou polovinu rostlinného tuku, semínek zbavenou nakrájenou chilli papričku a za stálého mícháni vaříme asi 1 minutu. Přilijeme bílé víno, citronovou šťávu a necháme lehce zredukovat. Poté přidáme creme fraiche a na mírném ohni povaříme asi 5 minut.

Nakonec přidáme opečené filety a znovu krátce provaříme.

Přečtěte si také:

Rakovina slinivky břišní – „opomíjený“ zabiják mezi zhoubnými nádory

na Ordinace.cz