Treska s chilli, pažitkou a creme fraiche
Počet porcí: 4
Ingredience:
- 600 g tresky
- 80 g rostlinného tuku
- 200 ml bílého vína
- 400 g creme fraiche (francouzská specialita)
- 3 lžičky citronové šťávy
- sůl, čerstvě mletý pepř, chilli paprička
- menší hrst plocholisté petrželové nati
Návod k přípravě:
Filety tresky osušíme.
Rozpálíme polovinu množství rostlinného tuku v ohnivzdorné zapékací míse a zprudka opečeme filety po obou stranách. Osolíme a opepříme. Vyjmeme a přendáme na pečící papír.
Do mísy přidáme druhou polovinu rostlinného tuku, semínek zbavenou nakrájenou chilli papričku a za stálého mícháni vaříme asi 1 minutu. Přilijeme bílé víno, citronovou šťávu a necháme lehce zredukovat. Poté přidáme creme fraiche a na mírném ohni povaříme asi 5 minut.
Nakonec přidáme opečené filety a znovu krátce provaříme.
Přečtěte si také:
Rakovina slinivky břišní – „opomíjený“ zabiják mezi zhoubnými nádory
na Ordinace.cz