• 2 kachní prsa
  • rozmarýn
  • hrubozrnná sůl
  • kmín

Kachna není zrovna dietní jídlo, nejtučnější je na ní kůžička, kterou máme všichni rádi. Tuto kůžičku je tedy potřeba odstranit. Pokud nám to dieta dovolí, můžeme ji sundat až po upečení, ale pokud chceme kachnu opravdu dietní, je potřeba tuto kůži odstranit už před tepelnou úpravou a prso péci na teflonové pánvi.

Pokud ale nemáme žádné zdravotní problémy, tak si jednou za čas můžeme toto jídlo dovolit.

Rozpálíme troubu na 190 st. C.

Kachní prso omyjeme, osušíme, kůži nařízneme ostrým nožem podélně a příčně, aby nám vznikly čtverečky. Musíme to provést opatrně, abychom zbytečně neřízli do masa. Osolíme, okmínujeme a na pánvi opékáme pomalu na straně s kůží směrem dolů, aby se důkladně vypekla, přebytečný tuk z pánve odebereme. Kachní prsa otočíme, přidáme rozmarýn a opečeme krátce i z druhé strany. Mezitím už se nám nahřála trouba, přendáme prsa do pekáčku a pečeme asi 10 minut. Hotové maso vyjmeme a zabalíme na 5 minut do alobalu, aby se šťáva hezky rozlila po mase. Potom nakrájíme na plátky.

Přečtěte si také:

Skřípání zubů může vést až ke ztrátě zubu

na Ordinace.cz