Frontman skupiny Žlutý pes Ondřej Hejma prozradil, že z jídla má nejradši mezinárodní klasiku. „Od Itálie až po steaky a žebírka na americkém jihu, protože to je standart, na který je spolehnutí,“ tvrdí muzikant.

Ondřej Hejma ale také přiznává, že ho inspirují polévky známého kuchaře Jiřího Babici. „Asi proto, že jsem jednu takovou zažil u nás na chalupě, vařenou samotným Mistrem po ránu na šumavské louce pod Kvildou po noci plné delikates, bohatýrských příběhů a písní.“ Rovněž dodává, že stejně jako Babica si i on zakládá na tom, že je důležité pro koho a s kým vaříte.

A co slavný hudebník rozhodně nejí? „Hady, brouky a nivu,“ říká s tím, že naopak utlouct se může po manželčině číně s kuřetem, pórkem, paprikou a mandlemi.

Ondřej Hejma také rád uvaří. Dle jeho slov mu to ale musí trvat dlouho. „Protože cesta k cíli je také důležitá.“ V současné době nejradši vaří „penne alla romana“, podle Mary Beth Sheridanové. Recept je podle něj jednoduchý jako facka. „Stačí jen kvalitní surovina a trocha dobré vůle.“

Kromě jiných jídel si troufne také na takzvaný Havlův guláš, který prý Václav Havel vařil ještě jako prezident svým hostům při oslavě kulatých narozenin.