• 1 kostka tofu natural (bez nálevu asi 180g)
  • 300g brokolice (růžičky)
  • 3 lžíce panenského olivového oleje
  • 2-3 lžíce vývaru z napařování
  • 1 lžička umeocta
  • 1 rovná lžička sušené bazalky
  • 1-2 lžičky sójové omáčky Tamari
  • ½ lžičky estragonu
  • 1,5 lžičky panenského lněného oleje
  • Mořská sůl

Růžičky brokolice a na plátky pokrájené tofu vložíme na pařák. Brokolici mírně osolíme. Přikryté napařujeme 20 minut.

Měkkou brokolici a propařené tofu rozmixujeme společně s přídavkem vody z hrnce z napařování, obou kvalitních olejů, umeocta, sojové omáčky Tamari a koření do krémové konzistence. Dle chuti dosolíme.

Hotovou pomazánku vyjmeme stěrkou z mixovací nádoby a vetřeme do misky. Necháme dobře vychladit.

Podáváme na pečivu s pokrájenými oloupanými rajčaty.

Dieta zakazuje alkohol a omezuje tuky

Lékaři doporučují spíše rostlinné tuky, libová masa a netučné sýry. Pokrmy musí být dobře doměkka připravené, důležité je jíst pomalu, v malých dávkách, ale častěji.