• 1 kg bílého hlávkového zelí
  • 2 kyselejší jablka
  • 1 cibule
  • olej
  • kmín, pepř

Zelí zbavíme horních listů a košťálu a najemno nakrouháme. Na oleji necháme zesklovatět dadrobno nakrájenou cibuli. Jablka zbavíme jadřinců, nastrouháme a přidáme k cibuli. Po chvilce přidáme zelí, podlijeme vodou a necháme krátce podusit. Dle chuti přidáme koření.

Přečtěte si také:

Hrazení inkontinenčních pomůcek pojišťovnou – jak na to?

na Ordinace.cz

Únavu může vyvolávat lepek

Celiakie neboli nepřiměřená reakce organismu na lepek obsažený v některých obilovinách patří k autoimunitním onemocněním. Stále přibývá osob, u nichž probíhá skrytě nebo s netypickými příznaky jako zdánlivě bezdůvodná únava nebo puchýřky na pokožce. Diagnózu potvrdí až vyšetření protilátek typických pro celiakii. Více se dozvíte v tomto článku

Prozatím jediná možnost při onemocnění celiakií je celoživotně dodržovat bezlepkovou dietu. Zapovězené potraviny jako pšenice, žito, ječmen, oves plnohodnotně nahradí kukuřice, pohanka, proso, jáhly, rýže, brambory nebo luštěniny, a to i při přípravě masitých pokrmů nebo moučníků.

.