• 300g červených fazolí (v konzervě ve slaném nálevu)
  • 2-3 vejce uvařená na tvrdo
  • 1 cibuli
  • 70 ml olivového oleje
  • Sůl, pepř

Fazole rozmixujeme spolu s olejem do hladka na pastu. V případě potřeby můžeme zředit trochou vody.

Ke vzniklé fazolové hmotě přimícháme nadrobno pokrájená, natvrdo uvařená vajíčka a najemno posekanou cibulku.

Podle chuti osolíme a opepříme.

Přečtěte si také:

V prevenci zubního kazu hraje významnou roli správná výživa

na Ordinace.cz

Únavu může vyvolávat lepek

Celiakie neboli nepřiměřená reakce organismu na lepek obsažený v některých obilovinách patří k autoimunitním onemocněním. Stále přibývá osob, u nichž probíhá skrytě nebo s netypickými příznaky jako zdánlivě bezdůvodná únava nebo puchýřky na pokožce. Diagnózu potvrdí až vyšetření protilátek typických pro celiakii. Více se dozvíte v tomto článku

Prozatím jediná možnost při onemocnění celiakií je celoživotně dodržovat bezlepkovou dietu. Zapovězené potraviny jako pšenice, žito, ječmen, oves plnohodnotně nahradí kukuřice, pohanka, proso, jáhly, rýže, brambory nebo luštěniny, a to i při přípravě masitých pokrmů nebo moučníků.

.