• 150 g červené čočky loupané půlené
  • 100 g červené cibule na větší kostky
  • 100 g řapíkatého celeru na kostky
  • 50 g mrkve na kolečka
  • 1 větší brambora na kostky
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kari
  • 50 g čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý koriandr
  • jemně nasekaná chilli paprička (nemusí být)

Cibuli necháme na oleji zesklovatět. Přidáme česnek, zázvor a koření, krátce orestujeme.

Přidáme protlak, krátce zasmažíme a  zajijeme vývarem.
Vložíme zeleninu a vaříme, dokud není brambora měkká. Nakonec vsypeme červenou čočku, krátce povaříme, odstavíme z plotny a pod pokličkou necháme dojít, dokud čočka nezměkne.

Podle potřeby dochutíme solí a před podáváním posypeme nasekaným čerstvým koriandrem.

Přečtěte si také: Jaká jsou práva pacienta v nemocnici na ordinace.cz