• 240 g králičího masa
  • 40 g šunky
  • 60 g mrkve
  • 40 g petržele
  • 40 g celeru
  • Bobkový list
  • 20 g meruňkového džemu
  • 40 g hladké mouky
  • Sůl
  • 150 ml nízkotučného mléka
  • 20 g másla

Omyté králičí maso odblaníme, prošpikujeme šunkou, osolíme, přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, zeleninu rozmixujeme, podle potřeby přidáme vodu. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v mléce. Provaříme, dochutíme meruňkovým džemem a podle chuti dosolíme. Zjemníme máslem. Podáváme s knedlíky.

1 porce = 456 kcal, 33 g bílkovin, 23 g tuku, 29 g sacharidů, 2,6 g vlákniny

Dieta zakazuje alkohol a omezuje tuky

Lékaři doporučují spíše rostlinné tuky, libová masa a netučné sýry. Pokrmy musí být dobře doměkka připravené, důležité je jíst pomalu, v malých dávkách, ale častěji.