• 100 g cibule
  • 100 g červené papriky
  • 400 g rajčat
  • 200 g vařené, propláchnuté a okapané cizrny
  • 200 g dlouhozrnné loupané rýže
  • 300 g tuhého tofu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletá kurkuma
  • sušená bazalka a tymián
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • olej
  • snítky čerstvého tymiánu a oregana na ozdobení

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, papriku a česnek. Přidáme nakrájená rajčata, sůl, kurkumu a sušenou bazalku a na mírném ohni dusíme 5 minut. Přilijeme vývar a vmícháme cizrnu a rýži. Přivedeme k varu, teplotu snížíme a dusíme pod pokličkou asi 20 minut, až rýže nasaje všechnu vodu a změkne. Přidáme propláchnuté , okapané a na kostičky nakrájené tofu a prohřejeme ho ve směsi. Pak pánev odstavíme, přikryjeme a necháme 10 minut dojít. Hotovou směs ozdobíme tymiánem a oreganem.

Přečtěte si také:

Můžeme se zdravou stravou vyvarovat střevních zánětů?

na Ordinace.cz

Zdravé recepty rozhodně nejsou méně chutné, než ostatní.