• 1 kg morkových kostí
  • 500 g hovězího masa
  • 2 mrkve
  • 1/4 celeru
  • 1 petržel
  • 1 cibula
  • 3 ks nového koření
  • 5 celých pepřů
  • 2,5 litru vody
  • Sůl
  • Morkové knedlíčky:
  • 50 g strouhanky
  • 1 nakrájená houska
  • 100 ml vody
  • Petrželová nať
  • 2 vejce
  • Půl lžičky muškátového květu
  • Sůl, pepř
  • Olej na opečení morku

Z kostí vydlabeme morek. Kosti a hovězí maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, očištěnou zeleninu, cibuli a koření. Zvolna vaříme ani 2 hodiny, dokud není maso měkké. Morek opečeme na trošce oleje a necháme ho vychladnout. Nakrájenou housku zalijeme vodou, když se rozmočí, přebytečnou vodu vymačkáme. Spolu s nasekanou petrželovou natí, vejci, kořením a solí ji smícháme s morkem. Na zahuštění použijeme strouhanku. Ze vzniklé směsi namočenýma rukama vytvarujeme malé knedlíčky. Vývar přecedíme, zeleninu nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do polévky, kterou přivedeme k varu a zavaříme do ní připravené knedlíčky. Vaříme je, dokud nevyplavou.

Co bude dnes dobrého

Osobnosti svého oboru, ať již se jedná o lékaře, umělce, dietní poradkyně, nebo profesionální kuchaře, mají k jídlu osobitý vztah. Obyčejně velmi kladný. Někdo nedá dopustit na maso, jiný si libuje v těstovinách, další dává přednost zelenině a nepohrdnou ani moučníkem. V této rubrice máte možnost nahlédnout "pod pokličku" jejich stravovacích zvyklostí. Naservírují vám své oblíbené pokrmy, včetně podrobného postupu, abyste se mohli nechat inspirovat.