• 200 g hlívy ústřičné
  • 1 hrnek kulatozrnné rýže
  • 1 cibule
  • 1 dl bílého vína
  • ½ l kuřecího vývaru
  • 100 g parmazánu
  • sůl
  • pepř
  • máslo

Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme rýži a za stálého míchání ji restujeme asi 1 minutu, zalijeme vínem a mícháme do té doby, dokud se víno nevstřebá do rýže. Pak přidáváme postupně všechen vývar a mícháme, dokud nebude rýže uvařená „na skus“.

Mezitím nakrájíme hlívu na proužky a podusíme ji na másle. Dochutíme solí a pepřem.

Hlívu ústřičnou smícháme s připravenou rýží, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.

Přečtěte si také:

Hlíva ústřičná posiluje imunitu

na Ordinace.cz

Kdo řekl, že houby nemají kromě chuti co nabídnout, ten lhal. Houby jsou zdravé a dají se upravit na mnoho způsobů. Nabízíme inspiraci pro všechny, kteří si chtěji připravit něco dobrého, ať již k houbovému úlovku přišli v lese, nebo v supermarketu.