• 750 g bílého jogurtu
  • 1 salátová okurka
  • 2–3 stroužky česneku
  • sůl
  • nasekaný kopr
  • trochu vody
  • pár kapek olivového nebo slunečnicového oleje
  • lžíce sekaných vlašských ořechů

Okurky oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, osolíme, přidáme jogurt (nejlépe selského typu) a zamícháme spolu s drceným česnekem a nasekaným koprem. Podle potřeby naředíme vodou, polévka by neměla být hustá. Tarator necháme odležet a vychladit.

Při podávání jej nalijeme do misek, přidáme sekané ořechy, snítku kopru a zakápneme olivovým olejem.

Přečtěte si také:

Nevolnost na cestách

na Ordinace.cz

Samotný vápník nestačí

Vápník hraje klíčovou roli v prevenci proti vzniku zloděje kostí neboli osteoporózy. Rozhodně bychom ale neměli zanedbávat příjem dalších „zázračných“ prvků, mezi něž patří vitamín D, hořčík, zinek a třeba vitamín K.